top of page
  • Barbara Tesařová

Vyzkoušela jsem všechno?

Určitě ne. Ale myslím, že toho bylo dost. V minulém příspěvku jsem řešila pouze Vinohradskou nemocnici. Ale já toho navštívila mnohem více.

 

Pravidelné návštěvy endokrinologie jsem už zmiňovala. Pouštěla jsem žilou na povel všude, kde to šlo, ale podle krve jsem naprosto zdravá, takže už z ní asi nic víc nevykoukají.


Možná znáte MUDr. Jana Hnízdila, je docela známý v oboru celostní medicíny. Stálo to za pokus. I když moje výsledky ohledně štítné žlázy byly uspokojivé, jemu se zdálo, že mám možná lehkou hypotyreózu (snížená funkce štítné žlázy), takže jsem začala brát léky. Po asi půl roce se ukázalo, že nemají výraznější účinek a tak jsem je zase vysadila. Dále mi naordinoval psychoterapii. Docházela jsem k Mgr. Štěpničkové, což byla skvělá dáma. Nebyla to úplně klasická psychoterapie, využívá i trochu netradiční nástroje, ale bylo to fajn. Otázka, jestli je to ale vše psychické, stále visí ve vzduchu. Na psychoterapii jsem chodila asi půl roku, aspoň z mého laického pohledu se toho moc nezměnilo.

Zkoušela jsem také čínskou medicínu, ale možná protože tomu ne úplně důvěřuji se výsledek nedostavil. Asi rok jsem chodila na akupunkturu, to bylo příjemné, relaxační. Jako bonus jsem domů dostala takové malé kladívko s velmi ostrými malými hrůtky. Tím jsem si měla poklepávat na hlavu, abych ji namasírovala a prokrvila. Průprava na budoucí tetování skvělá, bolelo to jako čert, hlavně se nikdo nechce sám takhle trýznit. Ale vlasy po tom nezačaly zázračně růst. I když právě v prokrvení pokožky spolu s dodáním vitamínů spočívá léčba mezoterapií, která je ale dost nákladná a zatím jsem ji nezkoušela.


Navštívila jsem také jednu soukromou kliniku, která se zaměřuje na problémy s vlasy. To bylo ale docela velké zklamání. Nebo spíš totální podkopání mé důvěry v to, že jednou vlasy dorostou. V té době jsem s tím, že nemám vlasy byla myslím docela dobře smířená, ale hřála mě naděje, že určitě něco pomůže a někdy mi vlasy dorostou. To se složilo jako domeček z karet, když mi na této klinice, kterou nebudu jmenovat, sdělili, že dle jejich vyšetření (trichoskopie) nemám už žádné vlasové folikuly a vlasy mi nikdy nenarostou. Podpásovka. Vím, že jsem se vrátila domů totálně zničená. Ale nenechala jsem se položit a hlavně, neměli pravdu. To vyšetření mimochodem nestálo málo peněz. Neříkám, že to nemáte nikdy zkusit, takových klinik je i více, takže já třeba jen narazila na špatnou, ale určitě to zvažte. Myslím, že máme skvělé zdravotnictví a i v rámci toho, co si normálně platíte, dostanete velmi dobrou léčbu.


Sama jsem pak zkoušela kúru Aminexil od Vichy, což také není úplně levná sranda. V té době mi nepomáhalo ale vůbec nic, takže účinek bohužel nebyl. Možná bych mohla zkusit znova teď, když už na té hlavě aspoň něco je. Dále třeba šampón Plantur. Momentálně používám Vichy Dercos Energising šampón a zkouším Serioxyl sérum od L'Oréal Professionnel.

165 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Alopecia areata

Co je vlastně alopecie? Dá se léčit? Jak to probíhá? Spousta otázek. Nejsem odborník, takže vám správné odpovědi bohužel nedám, ale ráda vám

Vinohradská nemocnice

V této nemocnici jsem dohromady strávila několik týdnů a s jejich péčí jsem spokojená. Doporučuji vám navštívit Centrum zdravých vlasů.

bottom of page