top of page
  • Barbara Tesařová

Známí lidé s alopecií

Myslíte si, že vypadávání vlasů postihuje jen nás smrtelníky a celebrity jsou nedosažitelné? Nenechte se zmást, spousta jich nosí paruky nebo má prodloužené vlasy a vy o tom ani nevíte. Pojďme se na některé podívat.

 

Český rybníček

Nedávno se veřejnosti přiznal zpěvák a herec Jordan Haj, partner Emmy Smetany, že trpí alopecií. Vlasy mu vypadaly na temeni hlavy. Jako chlap to sice nemusí úplně zakrývat, ale vzhledem k tomu, že měl opravdu bohatou a krásnou kštici, tak sám říká, že ho to zasáhlo. Dochází do Centra zdravých vlasů ve vinohradské nemocnici.


Po Superstar a úspěchu v sólové dráze začaly vlasy hodně řídnout i Markétě Konvičkové. Na svém Instagramu dokonce sdílela, že si pořídila paruku. Nyní už má ovšem zase krásné a bohaté vlasy přírodní.


Otevřeně o alopecii mluví také Karolína Mališová, modelka a Miss Earth 2015. Vlasy jí pomalu zase dorůstají, tak jí budeme přát hodně štěstí.

Zahraničí

V USA je naprosto běžné, že ženy nosí paruky. Nemusí ani trpět ztrátou vlasů nebo řídnutím, je to prostě módní doplněk. Spousta zpěvaček a hereček tak můžete vídat každý týden s jiným účesem a délkou vlasů. Většina z nich to i přiznává a paruk má doma nespočet.


Ztrátou vlasů ovšem trpí například manželka Willa Smitha Jada Pinkett Smith, která o tom i otevřeně mluví a nosí velmi krátký sestřih a moc jí sluší. V minulosti své problémy s alopecií přiznala i Keira Knightley, Kristin Davis, Tyra Banks nebo světoznámá modelka Naomi Campbell.

Opravdu nejste jediní na světě, kteří alopecií trpí. Je to více než běžná nemoc a může postihnout kohokoliv. I ty nejkrásnější ženy světa a nestydí se o tom mluvit, případně nosit paruky a připadají si stále krásné. Tak se tak ciťte i vy!

464 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Koho s alopecií sledovat?

Kam na Instagramu a Facebooku zamířit pro obsah o vypadávání vlasů.

Dostupná léčba

Již jsem tu ve své cestě s alopecií několik možných způsobů léčby zmínila, ale ještě jsou další. Pojďme si to shrnout.

bottom of page