top of page
  • Barbara Tesařová

Koho s alopecií sledovat?

Když mi vypadaly vlasy zuřivě jsem googlila nějaké rady a zkušenosti ostatních lidí, ale dost marně. V tu dobu se o tom moc nemluvilo a sociálním sítím nevládli influenceři. Dneska je už ale všechno jinak a některé účty stojí za sledování.

 

Jsou samozřejmě i dost zajímavé odborné účty, které stojí za to sledovat, třeba Dr. Alop na YouTube, ale tomu bych se chtěla věnovat zase jindy. Teď bych se zaměřila na Instagram.


Hodně jsem si oblíbila Jennifer (@being_mrs_brown), je to taky máma a sdílí svůj život s alopecií velmi hezkým způsobem. Je pořád strašně moc pozitivní, usměvavá a koukala jsem, že i dost frčí na TikToku. Je to jedna z ambasadorek paruk Follea.


Natalie (@alopecia_fashionista) je snad nejkrásnější ženská s alopecií pod sluncem. :) Nekecám, všechny paruky jí sednou jako ulitý, vůbec nechápu.


Supriya (@baldieboo) je taky hrozně usměvavá a pozitivní osoba, její obrovský úsměv a holá hlava mě vždycky při procházení feedu potěší.

Další je Felicia (@feliciaalopecia), která hodně dělá různá videa o tom, jak se starat o paruky, jak si je upravit apod. Moc příjemně mluví a vypadá před kamerou skvěle, na rozdíl ode mě. :)


A poslední @alopecia_areata_hub je účet, který rozebírá různé druhy léčby, i té přírodní. Zaměřuje se dost na pozitivní myšlenky a rady, jak alopecii zvládnout.


Všechny samozřejmě sdílí i různé vychytávky s parukami, jak se o ně starat, jak česat atd. Podobných účtů je opravdu hodně a já jsem za to moc ráda. Každá z nich si určitě zaslouží sledování! Jestli vy máte naopak nějaké tipy pro mě, sem s nimi! Napište je do komentářů nebo mi pošlete přímo do zprávy na Instagramu.


V českých končinách se nikdo moc takto veřejně nepropaguje, ale určitě bych vám ráda doporučila přidat se do těchto dvou skupin na Facebooku, kde je komunita skvělých lidí, kterým padají vlasy a vzájemně se podporují. Alopecie - padání vlasů, řas, obočí,... je spíše taková komunita, sdílejí se tam zkušenosti a možnosti léčby, občas také někdo prodává paruky apod. Alopecie Česká republika- léčba, rady, tipy je spíše odbornější skupina, správci tam sdílejí všechny možné tipy léčby a lidé k tomu přidávají své zkušenosti. Pokud je pro vás vypadávání vlasů novinkou, určitě se tam podívejte a načerpejte informace.

242 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Obočí dělá obličej

Být bez vlasů ještě tak nějak jde, ale když nemáte obočí, jako kdybyste ztratili obličej. V dnešní době už si s tím umíme poradit.

bottom of page