top of page
  • Barbara Tesařová

Darujte radost

Už jsem sem jednou dávala informace k darování vlasů, spíš z pohledu mě jako příjemce finální paruky. Nedávno jsem u toho ale mohla být i z druhé strany. Moje skvělá kamarádka vlasy naopak darovala. Jak na to?

 

Moje kamarádka Sofie už dlouhou dobu měla cíl, že chce darovat vlasy na paruku pro lidi jako já, kteří je potřebují (nebo chtějí), aby se zase cítili ve své kůži. Vlasy má nádherné, nebarvené, ale chvilku jí trvalo, než je vypěstovala na požadovanou délku 35 cm. A najednou mi volá, hele já chci jet na dovolenou a musím to háro už shodit. Jako první se teda snažila dostat do některého ze salonů, kteří přímo stříhají vlasy pro nadace, ale bohužel bylo plno. Takže úkol zněl jasně, musíš mě ostříhat. No asi chápete, jaký nervy jsem z toho měla. Přeci jen člověk nechce někomu úplně okudlat hlavu.

Ale zvládly jsme to, všechno jsme naměřily, já to ostříhala, kadeřnice jí to pak trochu doupravila a má teď krásný letní sestřih. Tedy návod pro vás, bude zima, pěkně si své vlasy pěstujte a hurá před létem je můžete shodit, a ještě tím někomu uděláte radost. Jen se podívejte na Facebook nebo Instagram NF Daruj vlasy, jakou radost má každá žena, když dostane svoji paruku, to je přece k nezaplacení. Po ostříhání požadované délku už jen vyplníte darovací smlouvu a pošlete vše přímo do nadačního fondu a oni už pak dělají zázraky.


A na vás mé spolutrpitele na cestě s alopecií zase apeluji, nebojte se si o paruku požádat. Není to nic špatného, nikoho nevyužíváte, máte tu možnost, tak ji využijte. Zvlášť když nám pojišťovny přestaly proplácet i ty malou almužnu, co jako příspěvek na paruku byla.

66 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Lepení paruk

Bojíte se pořídit si paruku, protože by vám nemusela sedět a někde by vám spadla? Vůbec nemusíte.

bottom of page