top of page
  • Barbara Tesařová

Nejen láska prochází žaludkem

Od malička miluji vaření a pečení. U nás vařil a pekl táta a já jsem s ním nebo babičkou trávila v kuchyni hodně času. A nepustilo mě to doteď.

 

Říká se, že láska prochází žaludkem, ale podle mě celý život prochází žaludkem. Celý život totiž jíme, někdo víc a někdo míň. Někdo si to více vychutnává, někdo jí jen proto, že musí. Já jím ráda a vychutnávám si to moc. :)

Lockdowny a rodičovská moje kulinářské pokusy posunuly ještě na další úroveň. Udělala jsem třeba svoji první svíčkovou, upekla první chleba, dělala domácí noky (to je mimochodem příšerný voser, ale byly výborný) nebo se naučila péct bez cukru a vařit bez soli.


Dříve jsem se spíš zaměřovala na pečení dortů a muffinů. Byla jsem tím skoro posedlá, i když recept na perfektní muffin jsem stále nenašla. Teď už pečení tolik neřeším a dělám spíše jednoduché koláče a buchty. Za to každý den poctivé vařím, vlastně mi přijde, že skoro nedělám nic jiného. Potřebuji pro Honzu vyvážená jídla, takže i náš jídelníček se trochu změnil. Ale pořád mi přijde, že dělám dokola to samé. :)

Ráda se inspiruji na Instagramu nebo Facebooku, hodně teď jedu podle Mámy v kuchyni. Ale vytáhla jsem z rodinných receptů i ty dávno zapomenuté, třeba kedlubnovou omáčku nebo kuře na paprice s kroketami (je to divný, ale fakt skvělý). Co u nás milujeme jsou těstoviny různých druhů a úprav.


Před rokem jsem při odchodu z práce dostala poukaz na kurz vaření v Chefparade a konečně jsem tam mohla jít. Vybrala jsem si kurz pečení makronek, protože jsem je vždycky chtěla zkusit, ale odrazovaly mě všechny šílené návody. Ve výsledku to vůbec není nic hrozného a až dokoupím nějaké vybavení, chci se do toho pustit. Ale asistence Honzy nebude zatím úplně možná, takže je asi budu péct po nocích.


Ráda se učím, i třeba nová jídla, takže doufám, že se ještě na nějaký ten kurz dostanu. Naposled jsem byla asi před osmi lety taky v Chefparade dělat pralinky. To bylo skvělý, ale ten neuvěřitelnej bordel z toho jsem prostě doma v kuchyni nechtěla, takže jsem je nikdy nezkusila znova.


Kdybyste pro mě měli nějaký skvělý recepty a nápady na jídla i pro roční dítě, sem s nimi. Všechno beru!


33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page