top of page
  • Barbara Tesařová

Mějte Revma v klidu

Tentokrát zase něco z mého života, hlavně teda toho profesního. Pamatujete na můj post o dobrovolničení v Česko.Digital? Tak minulý týden spatřil světlo světa projekt, na kterém jsem pracovala a je to pecka.

 

Alopecie je autoimunitní onemocnění. Autoimunitních onemocnění je ale strašně moc. Jedním z nich jsou i různá revmatická onemocnění jako artritida, skleodermie a další ne moc pěkné věci, které mají vliv hlavně na váš pohyb. Lidé s tímto onemocněním nejsou třeba ráno vůbec schopni vstát z postele. Nejde jen o stařecké onemocnění, jak si lidé často myslí, postihuje to bohužel i děti. Lidé s revmatem potřebují pravidelně cvičit, měli by řešit svůj jídelníček, mít dostatek spánku apod. No a právě proto se pacientská organizace Revma Liga Česká republika rozhodla, že udělá něco pro své pacienty, něco přelomového, co jim pomůže. Nemohli to ale zvládnout sami a tak požádali Česko.Digital. Já jsem se k dobrovolné práci na tomto projektu přihlásila a přispěla tím, co umím. Psaním.


Je to asi rok a půl, co jsem se zapojila společně s dalšími dobrovolníky, týmem plným skvělých lidí, které jsem minulý týden mohla konečně potkat. No a vznikl projekt Revma v klidu. Opravdu z celého srdce věřím, že tenhle kurz může pomoci spoustě lidí a jsem hrozně ráda, že jsem u toho mohla být. Takže pokud máte v rodině, nebo znáte někoho s revmatem, honem jim to pošlete.


Celý život se snažím lidem pomáhat, jak to jen jde. Každý malý kousek může udělat něco velkého. Je to i tenhle blog, moje příspěvky ve skupině o alopecii. Každý z nás může něco udělat pro ostatní, pro společnost. I když si myslíte, že to není vidět, můžete mít velký dosah. Má to smysl.



6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Dobrovolnictví

Pomáhat druhým je důležité, já jsem zapojená v Česko.Digital, koukněte se, jak můžete pomáhat i vy.

Já suším, co vy?

Asi jste se na chvíli zastavili nad tím, co že to vlastně dělám. Suším, držím Suchej únor, už to teda bude jen pár dní, o co jde?

bottom of page