top of page
  • Barbara Tesařová

Dobrovolnictví

Jsem už odjakživa typ člověka, který rád dělá něco pro druhé, snažím se pomáhat, kde to jde. Už na základní škole jsem pomáhala nějakým spolkům, organizovala jako dobrovolník různé akce na střední i vysoké škole a stále se mě to drží.

 

Momentálně jsem právě díky alopecii zapojená do dvou projektů – Kolibříci pomáhají, z.ú. a NF Je to O.K. O Kolibříkách jsem vám už psala, nadační fond zase řeší práci handikepovaných, a to jak fyzicky, tak vizuálně, což se bohužel nás s vypadanými vlasy také týká.


Tentokrát bych ale chtěla psát o něčem jiném, a to iniciativě Česko.Digital, kam jsem se připojila minulý rok. Jde o organizaci, která sdružuje odborníky z různých odvětví, aby pomáhali na neziskových projektech. Jak to třeba vypadá? Já momentálně pomáhám jako copywriter s texty aplikace pro revmatiky, se mnou je tam spoustu dalších dobrovolníků – webařů, vývojářů, UX designerů, grafiků, marketingových specialistů apod. Společně tvoříme tým, každý týden máme call a probíráme status projektu. Je to super odrazový můstek, pokud třeba v nějakém odvětví začínáte a chcete nabrat praxi a zároveň být v kontaktu se seniornějšími odborníky. Ale je to i skvělá aktivita pro ostatní, pokud jste už sami odborníky v daném odvětví a můžete předávat dále své zkušenosti. Není potřeba jim věnovat desítky hodin svého času, stačí klidně pár hodin týdně, zapojit se může opravdu každý a stále hledají do nových projektů další lidi.

Česko.Digital pořádá také různé workshopy a semináře, které vzdělávají nejen nás dobrovolníky, ale i veřejnost, můžete se dostat k velmi zajímavým úkolům a mezi sebou také sdílíme zajímavosti z profesního světa. Stojí za to sledovat i jejich sociální sítě. Takže pokud máte jen trochu volného času, který byste mohli věnovat pomoci ostatním, zkuste se podívat na jejich web a koho aktuálně hledají, a i kdyby nehledali právě vás, přihlaste se, projektů stále přibývá. Česko.Digital stojí mimo jiné za aplikacemi Nepanikař, Preventivka, Pomáhej Ukrajině, Volební kalkulačka, Covid portál a mnoho dalších.

21 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Já suším, co vy?

Asi jste se na chvíli zastavili nad tím, co že to vlastně dělám. Suším, držím Suchej únor, už to teda bude jen pár dní, o co jde?

Poselství

bottom of page