top of page
  • Barbara Tesařová

Mezinárodní týden rovnocennosti tváří

Už se to zase blíží. Holé hlavičky spolu s dalšími lidmi s viditelnými odlišnostmi na hlavě se sejdou 19. května 2024 v parku Grébovka v Praze jakovyvrcholení celého týdne osvěty o problémech, které jsme si sami nevybrali, přišly zapříčiněním nemoci nebo úrazu.

 

Pamatuju si, jak zhruba před rokem mi Lenka z Kolibřící pomáhají volá, celá šťastná, že nás zase k něčemu upsala. Prý jsme teď součástí organizačního týmu Rovnost tváří a bude k tomu skvělá akce v Praze, kam pozveme všechny s alopecií. Uf. Jako byla to jízda. S Lenkou jsme se ze začátku dost ztrácely, protože zbytek týmu to už měl najeté z předchozích let.


Přispěly jsme ale svojí troškou do skvěle fungujícího projektu. Sdílely informace o alopecii v rámci Mezinárodního týdne rovnocennosti tváří jako divé a sezvali všechny na Piknik všech tváří. A? Byl to ohromný úspěch. Celá akce byla úžasné, byly jsme šťastné, kolik lidí s alopecií přišlo a dozvěděly jsme se taky strašně moc o ostatních diagnózách a problémech. Já se tam znova potkala s lidmi z klipu pro Raega a i s ním. :-)



No a letos jsme se na té vlně svezly znova a tentokrát se i mnohem více zapojovaly, protože už jsme věděly co a jak. A můžete se těšit, protože nejen na piknik, ale na celý Týden máme připraveno spoustu obsahu. Už se hlavně moc těším, protože na piknik by mělo dorazit spoustu lidí s alopecií a bude to takový náš malý sraz. Tak doufám, že tam uvidím i vás, mé věrné čtenáře.


Rozhodně budeme rádi za další šíření osvěty během Mezinárodního týdne rovnocennosti tváří 13.–19. května. Připravili jsme i zajímavé aktivity pro děti, které mohou dělat ve školkách, školách, ale i doma. Mrkněte se na web https://www.rovnosttvari.cz/aktivity-pro-pedagogy/.

12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Jsou trichologické kliniky podvod?

S vlasovými klinikami a trichologií nemá v naší alopetické skupině nikdo moc dobré zkušenosti. Je lepší se jim tedy vyhnout?

bottom of page