top of page
  • Barbara Tesařová

Jsou trichologické kliniky podvod?

Už jsem o svém zážitku s vlasovou klinikou v Praze dříve psala. Ale po tom, co jsem si v naší facebookové skupině přečetla, kolik lidí má s podobnými klinikami a trichologickým vyšetřením negativní zkušenosti, jsem se rozhodla, že to trochu víc rozvedu a poradím ostatním, kteří se do podobných institucí chystají.

 

Myslím si, že v České republice máme velmi dobrou a dostupnou lékařskou péči. Proto když je něco soukromého, za mě to už malinko zavání. Nicméně i já jsem se ve svých začátcích s alopecií chytala každého stébla. A tak jsem dostala doporučení na vlasovou kliniku v Praze, která nabízela trichologické vyšetření vlasů a pokožky. Vstupní poplatek už sám o sobě nebyl nic levného, myslím, že to bylo kolem 2 000 Kč. Výsledkem bylo, že se mi určitě hodně drahým přístrojem (který mají ale i ve vinohradské nemocnici) podívali na pokožku hlavy a vlasové folikuly. Poté mi paní doktorka oznámila, že nemám žádné vlasové cibulky (to bylo v době, kdy mi vypadalo vše) a že je jí líto, ale vlasy mi už nikdy nedorostou.

 

Věřte, že to byl docela šok. Člověk sotva přijde o vlasy a stále se ho drží nějaká naděje, že to prostě doroste a že to jednou bude v pohodě a teď vám řeknou tohle. Naštěstí jsem se z toho nezhroutila a bojovala pořád dál. Světe div se, za několik let mi vlasy začaly růst.

 

Nicméně jsem na tom vlastně asi byla ještě dobře, protože od spolubojovníků s vypadáváním vlasů vím, že většinou z podobných klinik odešli s haldou předražených produktů, které stoprocentně pomohou a vlasy jim stejně nenarostly.

 

Zkušenosti ostatních

Již jednu negativní zkušenost jste si mohli přečíst v rozhovoru s Káťou, které aktuálně pomohl olumiant. Tu, když ještě vlasy měla, vystrašili, že jakmile má jednou alopecii, určitě jí vše vypadá. To člověk, kterému padají vlasy, rozhodně potřebuje slyšet.

 

Několik žen z naši skupiny se mi zmínilo, že v podobných klinikách dostaly ony zmíněné velmi drahé produkty, které mají podle trichologů „zaručené“ výsledky. Mnohdy už kvůli vysoké ceně, to ani nezkoušely, některé utratily tisíce korun a stejně se bohužel nic nezměnilo. Přikládám screeny (anonymní) některých příspěvků, abyste si obrázek mohli udělat sami, zda do takového vyšetření jít nebo ne. V naší skupině jsem za poslední roky nenarazila na pozitivní zkušenost s trichologickou klinikou.

 

Samozřejmě každému pomáhá něco jiného a zrovna na vás tyto „zázračné“ šampóny a vodičky mohou mít účinek, je ale spousta podobných přípravků dostupných v lékárnách za menší peníze, některé i dostáváte od kožního lékaře zdarma.







322 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Vinohradská nemocnice

V této nemocnici jsem dohromady strávila několik týdnů a s jejich péčí jsem spokojená. Doporučuji vám navštívit Centrum zdravých vlasů.

Vyzkoušela jsem všechno?

Vyzkoušela jsem hodně různých stylů léčby a jestli to nějak pomohlo...přečtěte si sami.

Dostupná léčba

Již jsem tu ve své cestě s alopecií několik možných způsobů léčby zmínila, ale ještě jsou další. Pojďme si to shrnout.

bottom of page