top of page
  • Barbara Tesařová

Oleje nejsou jen na smažení!

Možná jste se setkali s tím, že vám na zlepšení vlasů někdo doporučil olej. Ať už obyčejný slunečnicový nebo olivový. Je to taková péče na vyživení vlasů. Existuje ale i spousta dalších olejů, které by vám mohly pomoci s řídnutím vlasů.

 

Proti vypadávání vlasů

Blahodárné účinky podle všeho má olivový, mandlový, dýňový, rakytníkový, meruňkový, rozmarýnový (má prokrvit pokožku, což může stimulovat vlasové kořínky k růstu) nebo levandulový olej (prý skvěle regeneruje pokožku a pomáhá i s růstem vlasů, navíc skvěle voní).


Podpora růstu vlasů

Ricinový olej pobláznil lidi a doporučuje se na růst řas i obočí. Mnoho lidí ho používá také na vlasy. Sama teď zkouším na řasy, mám jich jen pár, bohužel se zatím zázraky nedějí. Dále pak kokosový, avokádový nebo šalvějový olej.



Ostatní, které stojí za zmínku

Arganový olej dodává nejen vlasům lesk a hebkost, že by měl přímo podpořit růst úplně neuvádějí, ale mohl by pomoci aspoň s kvalitou stávajících vlasů. A makadamiový olej se hodí pro suché a lámavé vlasy, které regeneruje.


Najdete i různá séra, kde spojují různé oleje dohromady a slibují růst a regeneraci vlasů. Je to určitě fajn přírodní věc, kterou můžete zkusit, i když zázraky bych v případě úplné ztráty vlasů nečekala.

116 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Koho s alopecií sledovat?

Kam na Instagramu a Facebooku zamířit pro obsah o vypadávání vlasů.

Lepení paruk

Bojíte se pořídit si paruku, protože by vám nemusela sedět a někde by vám spadla? Vůbec nemusíte.

Dostupná léčba

Již jsem tu ve své cestě s alopecií několik možných způsobů léčby zmínila, ale ještě jsou další. Pojďme si to shrnout.

bottom of page