top of page
  • Barbara Tesařová

Darování vlasů

Máte dlouhé vlasy a plánujete se někdy nechat ostříhat? Můžete udělat dobrou věc. Darovat vlasy, které pomohou těm, kteří o ně přišli.

 

Už nějaký ten rok jsem si kupovala paruky a opravdu to lezlo do peněz. Obyčejně má člověk tak jednu paruku na rok, pokud jí nosí opravdu každý den. Teda pokud nejste nádherná instagramerka, která je střídá častěji než ponožky. :)


Shodou okolností jsem narazila na Nadační fond Daruj vlasy a vyplnila jejich dotazník s žádostí o paruku. To bylo v červnu 2017. Součástí je i měření hlavy, aby paruka opravdu dobře seděla. Samozřejmě žádostí mají plno a dávají přednost onkologickým pacientům, tedy předání mé paruky proběhlo až 2. května 2018, ale radost jsem určitě neměla menší. Paruka byla skvělá, vlasy hrozně příjemné na dotek. No a ještě ten zážitek. Předání probíhalo v karlínském salónu kadeřníka Michala Zapoměla, jeho kadeřníci se o nás starali jako o královny (video mojí proměny). Kolik přesně nás na předání bylo, už bohužel nepamatuji, ale poznala jsem spousty skvělých dam. Opravdu mockrát ještě jednou nadačnímu fondu děkuji, protože jsem byla naprosto dojatá. Posléze nám poslali i podrobný návod, jak se o paruku starat, což mi nikdo předtím pořádně neřekl (ano, i když jsem se několikrát ptala v prodejnách s parukami).

Já v na míru dělané paruce po stylingu v salónu Michala Zapoměla


Díky tomu jsem zjistila, že opravdová paruka z pravých vlasů je úplně něco jiného, než vám prodají v normálních obchodech s parukami. Ano, určitě část těch vlasů pravých je, možná to jen nejsou evropské vlasy, ale úplně jiný typ vlasů, o jejichž péči nevíme nic, ale částečně to bohužel budou i vlasy umělé (aspoň podle toho jak se chovají). Ohledně výběru paruk a info o e-shopech nebo vlásenkářích udělám příspěvek ještě zvlášť.


Není to ale jediný takový nadační fond, známý je třeba ještě Nadační fond Grácie nebo i v médiích propíraná Dlouhovláska. Proto prosím, pokud máte vy dlouhé vlasy a uvažujete o stříhání, nebo někoho takového znáte, zkuste o tom popřemýšlet, přečtěte si podmínky darování a vykouzlete někomu úsměv na tváři, jako to udělala mně moje první paruka na míru.

1 026 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Obočí dělá obličej

Být bez vlasů ještě tak nějak jde, ale když nemáte obočí, jako kdybyste ztratili obličej. V dnešní době už si s tím umíme poradit.

bottom of page